Huvudpartners till Svensk Bilsport

Polisanmälan från Svenska Bilsportförbundet för olaga hot

Vid ett möte i föregående vecka med Riksidrottsförbundet om det missgynnsamma klimatet inom Svenska Bilsportförbundet lyfte Riksidrottsförbundets representanter det inkomna hot mot förbundet som en polisiär sak att utreda.

Under fredagen lämnades en polisanmälan in från Svenska Bilsportförbundet genom förbundets säkerhetsansvarige tjänsteman och på lördagens samling inför Bilsportförbundets Förbundsmöte informerade förbundsstyrelsens ordförande samtliga deltagare om händelsen.

– Dessvärre har ett fåtal individer i många år haft ett högt tonläge mot Svenska Bilsportförbundet och dess styrelse, tjänstepersonal och ideella. Den senaste tiden har gränsen passerats för vad vi tycker är acceptabelt. Och nu kom det ett riktat hot mot förbundets ledning och personal, säger Svenska Bilsportförbundets ordförande Roger Engström och fortsätter.

– Att någon utifrån sprider lögner och driver på ett osunt klimat med hot om att förbundets ledning och personal ska straffas och oskadliggöras är helt förkastligt. Att yttre krafter försöker kullkasta den grund som föreningslivet står på genom att konspirera och hota är något vi inte kan acceptera mer. Idrottsrörelsen drivs av medlemmarna genom en demokratisk process och vi menar att det är så vi ska fortsätta utveckla svensk idrott och bilsporten säger Svenska Bilsportförbundets ordförande Roger Engström.

Ärendet är nu polisiär handling och upp till rättsväsendet att ta ställning till.

Sidan uppdaterades den 17 april 2024